Att borsta sitt hår, eller framförallt hårbotten skapar en god hårbottensmiljö!

Blodcirkulationen ökar. Hudavlagringar, fett och damm borstas bort från hårbotten. Hudens naturliga sebum (fett) stryks ut på längderna där det hjälper till att smörja torra längder och ge glans. Musklerna i hårbotten stimuleras, som t.ex. gör att stråna reser sig och vi får s.k. ståpäls, det ger en märkbart ökad volym från botten. Borsta håret varje kväll, gärna 100 tag och innan du tvättar håret.

Många av våra underbart medvetna kunder har frågat om var borsten kommer ifrån och de etiska formerna kring djurhållningen. Vi har för närvarande Iris Hantverk som leverantör för våra svinhårsborstar. Såhär skriver de om borsten:

"Borsten kommer från Kina och en speciell ras av svin som lever på gårdar på en höjd av ca 2500 meter. Det speciella klimat som råder i denna region (Sichuan/Himalaya) ger svinen det speciella tjocka hår som krävs för ändamålet. Det primära skälet för att hålla djuren är kött och efter slakt erhålls pälsen. Djuren slaktas alltså inte endast för borsten."

För extra tydlighet och valfrihet följer här två varianter på hur du vårdar din svinhårsborste på bästa sätt!

Vår rekommendation:

Rengör din svinhårsborste från hår och damm en gång i veckan med hjälp av en kam. Blöt borsten, tillsätt en droppe shampo och massera upp en skum. Skölj väl och låt svinhårsborsten torka med borsten nedåt, så inte gummiplattan ligger blöt.

Smörj gärna träet med lite olja emellanåt. 

Förvara den gärna i en tygpåse för att minska dammet som tillkommer i borsten.

La Cordiers version: 

Klipp till en oelastisk gasbinda (finns på apoteket) lagom stor till din borste. Tryck ner den över borsten så den ligger nere på bottenplattan, använd med fördel ryggen på en kam. När du har borstat dig, tag bort gasbindan från borsten och du får med dig allt hår och orenheter. Rengör borsten en gång i månaden, som ovan; med shampo.SVINVIKTIG INFORMATION

Vi har nu tagit hem version 3:0 utav svinhårsborste med anledning av att somliga av våra kära kunder ansåg att version 1:0 samt 2:0 var av klenast och klenare kvalisort på svinstråna. Nu finns en borste med ännu hårdare borst, helt utan extrautrustning. Önskas det härmed en hårdare svinborst så hänvisar vi till rostfritt hand-rivjärn och ett samtal till närmsta samtalsterapeut ( läs; - sök hjälp ) 

Varmt välkomna in för beskådning och investering av vår senaste miljömodell.

KE står inte för personskada åsamkad av felaktig hantering/borstning av hårbotten. Definitivt inte av användning av rivjärn.