frisören & kreatören öppnar i robertsfors

Ancan blir flyttfågel och provar sina vingar på hemorten. Sätt nu inte kaffet i vrångstrupen, lugn och fin nu. Allt är precis som ovanligt och ni kära kunder kommer få uppleva frisörer och kreatörer utanför ramarna till skillnad från en salong till två. Anca kommer jobba måndagar i Umeå och resten av veckan i Robertsfors, ibland kan det bli lite här å där faktiskt. Och vet ni mer vad som händer, vi får förstärkning den 2/9 . Och inte vilken förstärkt person som helst utan vi vill hälsa vår tidigare lärling Simon varmt varmt välkommen tillbaka, nu både äldre, längre och underbart härligt peppad på livet som frisör och kreatör. Han kommer passa PERFEKT. Vi märker att vi fortfarande har långa väntetider så kom igen, ni vågar, sätt er för en stund i Simons stol så ska ni få en upplevelse. Mer info om Simon kommer inom kort tills dess så följ honom på Insta @by.simonjade

Här kan ni som vill veta mer om Frisören & Kreatören i Robertsfors läsa vad som just nu händer i lokalen.

Skyltfönster ROBERTSFORS!..jpg

aktuell konstnär Aug/sept- stefanie jegerings

Möt en omgång till av djur uppåt väggarna i Umeå med Stefanies illustrationer. Stefanie har flyttat till västerbotten och vi välkomnar henne VARMT till länet! Se mer av hennes konst på instagram @stefaniejegerings www.stefaniejegerings.com

@stefaniejegerings #frisorenkreatoren

Aktuell konstnär Maj/juni- helena Melehoff

När kreativiteten börjar gro. Kom och låt dig inspireras av vår nya utställare @melehoff, kraftkonst som väcker ditt innersta till liv. Besök vår facebook och SJÄLVKLART utställningen för att läsa mer om varje tavla och om de kurser #gocreateher som Helena håller i. För mer information om tavlornas pris kontakta Helena.

Helena kunde du se i Go’kväll, hoppas vi får se mer utav henne i rutan till hösten!

Helena kunde du se i Go’kväll, hoppas vi får se mer utav henne i rutan till hösten!


aktuell konstnär mars/april - daniel Nordgren

Kom in och förundras över det vilda som just nu väcker vår salong till liv efter vinterns ide. Vi har många helt maaaagiska fotografier uppe nu på väggarna som håller ett öga på oss medan vi jobbar. Följ Daniel på hans instagramkonto @westerbottenwildlife

@westerbottenwildlife #frisorenkreatoren

Aktuell konstnär jan/feb - doris marydotter

Utställningen heter Folk & Hus

Kom och träffa den sprudlande, fantastiska Doris för ett betraktande och samtal om konsten ondagen den 23/1 kl 16:30 - 19:30. Garanterat inspirerande. Doris målar i Akryl och det är mycket färgstarkt.

obs! Bilderna är beskurna

obs! Bilderna är beskurna


Källberg elmberg blir frisören & kreatören!

From november så vill vi med glädje presentera vårt nya vi. Så till alla er som precis lärt sig uttala KällbergElmberg så kan vi nu meddela att problemet är löst. Vi har ett nytt namn! Skämt å sido, “ Kärt barn har många namn heter det” och vad vi fått heta mycket genom tiderna! Allt från Kjellson & Almgren, Mellbergs och senast nu i slutet av oktober så kom en säljare in och sa att han var på Brobergs och Älmberg.

Både Jag ( Anca ) och Malin lever efter Umeås slogan - Vill mer, och visst vill vi mer, mycket mer. Malin har precis påbörjat sin 3 åriga utbildning till Frisörlärare och kombinerar studierna med att ta kunder på salongen samt att vara tekniker/utbildare åt vår huvudleverantör Davines. Det mest naturliga då i detta läge är att driva varsitt bolag. Jag driver det kreativa kollektivet Frisören & Kreatören och Malin hyr stol med sitt bolag Malin Källberg AB. Som ni förstår så går vi hjärligt hand i hand men i två olika bolag. Vi är dem vi är, där vi är men vi vill lite mer. Hur kommer det kännas för er då kära kunder? ( Förutom att ni äntligen slipper slinta på tungan och säga fel företagsnamn ) Jo, vi hoppas att det kommer kännas som det alltid har gjort. Hemtrevligt och äkta, generöst och nära till skratt. Vi vill att ni ska njuta av baristakaffet med varierande latteart, konsten på väggarna och det skvallerfria, galna biblioteket med koffertar på tvären. Vi vill fortfarande ge er inspiration till att vara kreativa och utforskande på vad livet mer kan ge när vardagen känns grå. Vi tänkte kännas mer än Källberg och Elmberg, vi är alla kreatörer som skapar med olika paletter. Så, kom och möt oss. Möt mina tokiga idéer om skyltning och att jag visst kan göra det man inte kan, möt Malin och hennes som alltid nya tekniker och förslag om att inte fastna i gamla hjulspår. Möt Ullis som rakt och tydligt säger precis som det är och utmanar dig att riktigt känna efter vad du vill. Möt upplagsverket Caroline som kan allt om allt ( även fast hon säger bestämt att hon faktiskt inte kan allt ), och skulle du inte hinna möta henne så kommer du garanterat att höra hennes skratt. Möt Jojjen som äntligen är tillbaka från Föräldraledigheten och möt vår tatuerar-kollega Oskar som nyss tecknat upp typ 1 miljon designer på rosor och som håller mig sällskap i tatueringsstudion En Trappa Ned. Och ibland, ibland har du turen att möta Julia, Julia som studerar någon helt obegripligt svår utbildning att uttala.

Så, varmt välkomna. Vår tid är nu.


utställning - mira kurkiala

Vi gör det igen! Ställer ut vacker och skir konst från Mira Kurkiala . Varmt välkomna att beskåda hennes valar, galaxer och urskogar. Prints, original, brickor och vykort till försäljning. Utställningen pågår fram till jul, tror vi. =)

#mirakurkiala #frisorenkreatoren

september / oktober - Leif graneheim

Ni som inte hann se Leif så ställer han ut på Galleri Blickpunkten i Robertsfors from 21 oktober.

Varmt välkomna in för att ta del av Leif Graneheims fantastiska och färgrika utställning.

LEIF.jpg


 


Sommar 2018- Öppet hela sommaren

Dock varierande öppettider så ring oss för att säkerställa att vi är på plats.


23 - 24 maj - italien parma

Malin, Annica, Caroline och Ulrika drar till Italien och Parma för att heja fram våra svenska finalister till World Tour Hair - Davines. Spektakulära visningar och shower utlovas och vi kommer hem med massor av inspiration. Julia, Jojjen och Turi håller ställningarna i repan under tiden. Varierande öppettider!


vårvinter 2018- ny konstnär mira kurkiala

Kom och beskåda ljuv konst från den lokala konstnären Mira Kurkiala. Under vår flik Konstnärer kan du se mer av henne och hennes fantastiska konstverk. Prints, vykort och original finns till försäljning.


4-17 december runda upp, musikhjälpen 2017

Det kan nog inte undgått en enda Umebo att årets upplaga av Musikhjälpen i år är förlagd i Umeå på Rådhustorget. Vi vill självklart vara med och bidra till årets tema som är - Barn är ej till salu.

Därför är vi anslutna till "Runda upp" där du som kund kan med valfritt belopp ( dock minst 10kr ) välja att runda upp ditt belopp i kassan ( Betalning med kort) och då skänks ditt upp-rundade belopp oavkortat till musikhjälpen. 


Nominera oss till årets frisörföretagare!

Nu är tävlingen igång igen där vi har chans till att vinna årets frisörföretagare. Tycker du att vi gör ett bra jobb, ge oss gärna då en fin röst så ser vi till att sköta oss snyggt på prispallen. 

rösta gör du här


28 november - chokladprovning

”Jenny Berg, Norrlands enda chokladfabrikör bjuder på smakprover och berättelser från sina exotiska plantageresor. Vi lär oss skilja på choklad och kvalitetschoklad, smakar oss genom chokladens historia och får en inblick i kakaons koppling till hälsan. Efter denna provning är du garanterat en finsmakare med gott hjärta”  

15 platser så först till kvarn, varmt välkomna!

DATUM: TISDAG 28 NOVEMBER kl 18:15 till ca 19:45  ANMÄLAN: Bokning sker på KällbergElmberg              BILJETTPRIS: 395kr per person betalas i förskott        

ANMÄLAN är bindande och kostnaden ej återbetalningsbar. (Får du förhinder, ring in din vän)

(ord.pris på chokladprovningen 495kr)  


24 november - Ke firar 5 år!

Fredagen den 24 november känns det som att hela världen firar Black Friday men inte vi på KE, för vi firar att vi hållit i gång i hela 5 år. Vi firar med att erbjuda kunderna 20% rabatt på köp av produkter under hela fredagen. Grattis till oss

 

 


vinter 2017/2018 - johanna föräldraledig

under Jojjens föräldraledighet kommer vi alla att hjälpas åt att ta hand om hennes kunder, var inte rädd för att fråga vem av oss som kan tänkas passa just din behandling bäst. Varmt välkomna! 


höst på KE

Ni har väl inte missat vårt nya kreativa skyltfönster på temat Frost, förhoppningsvis kan det ge er lite pepp för det vackra och enkla i naturen trots att regnet öser ned. =) 


3 oktober - färgkurs med davines

Vi välkomnar Anette från Davines som håller färgkurs och ger oss härlig inspiration för vinter 17/18.


17 maj - stylingkurs med davines

Denna förmiddag är vi på stylingkurs för Davines, vi tänkte fylla oss med inspiration och låta skaparkraften få spira trots den minst sagt bistra våren. Åter kl 11.


10 maj - silversmide hos leena anderson

Som favorit i repris så drar vi alla iväg på härligt silversmide hos Leena Andersson i Storliden (bodbyn-isch) Som sanna kreatörer gäller det att berika sina sinnen och göra ett vackert avbrott i jobbvardagen! Åter på plats 11 maj. 


1 mars - kontantfri salong

Inbrott Kontantfria KE.jpg

 

23-26 februari - umefolk

Ni missar väl inte världens bästa Folkmusikfestival!? Efter åren går så är det mer en kreativ tradition att KE gästspelar på ett eller annat vis under festivalen, som oftast med Pop-Up-Styling och livemusik i salongen. Schemat är snart spikat så mer information kommer, vår festivalansvariga är Ekofrisör - Sofia Ahlman. Vill du veta mer om festivalen? Läs här


14 februari -17:30 Chokladprovning och stylingkväll

Denna kärleksfulla dag tänkte vi fira med hjärtat på rätt ställe, nämligen med CHOKLAAAAD!

Vi lär oss om kvalitetschoklad, kakaon olika egenskaper och hälsoeffekter samt smakar oss genom dess exotiska historia. Efter denna chokladprovning är du garanterat en finsmakare, med gott hjärta. Under hela provningen avnjuter vi utsökt choklad i olika former av hög kvalitet.

Kursledare är Jenny Berg, chokladexpert och grundare av Norrlands första chokladfabrik. Jenny jobbar med Bean-to-bar-produktion och enbart med ekologiska och rättvisa råvaror. Läs mer om Jenny på hennes hemsida chokladjenny.se. 

Anmäl dig och din vän på vår favorit i repris - Chokladprovning och stylingkväll! Det är återigen den helt fantastiska ChokladJenny som ger oss en ca 75min ljuvlig smakupplevelse och berättar om sin hängivna passion - Choklad. Vi kan lova att ni kommer få lära er en hel del och detta är en smakupplevelse utöver det vanliga. Efter själva Chokladprovningen så bjuder KE på stylingtips och ger inspiration om vårens trender för att hår-peppa-igång det nya året! 

Vi har 20 platser så först till kvarn, varmt välkomna.

ANMÄLAN: Bokning sker på KällbergElmberg             

     BILJETTPRIS: 395kr per person betalas i förskott     

    ANMÄLAN är bindande och kostnaden ej återbetalningsbar. (Får du förhinder, ring in din vän)

(ord.pris på chokladprovningen 495kr)  

 


28 Januari 2017

handelsgalan 2017 -vi tänkte vinna igen!

Tusen Tack alla ni fantastiska KE-Vänner som nominerade oss för TREDJE gången! Den 28 Januari går Handelsgalan av stapeln och vi tänkte göra en favorit i repris, nämligen att vinna! 

Kram från oss Alla på KE!


december- tack alla fina ke-vänner

Tack för detta händelserika år! Vi ser med glädje fram emot ett nytt kreativt 2017!


29 oktober - vernissage med livemusik 11-16

Kom alla vänner! 🎶
På lördag är det ÄNTLIGEN vernissage igen för en ny utställning! 
Vi har den stora äran att presentera @ovrebruket med vänner.

Kom och se bilder och smycken från förr och nutid. 
Även verket "Årstiderna", samarbetet med LJR, är med och sätter sin prägel. Det blir härlig musik också med grymma Katja Castberg och Gustav Horneij. Spelning kl 12 och 14 https://katjacastberg.bandcamp.com/album/fr-s-ns-backar
Dryck och snacks med smaker från förr..
Fri entré och kom glad!
Välkommen alla!

 

 


Oktober

- fashion week!

Här kommer ett axplock av allt vi gör under fashionweek!

fashionweek.jpg

oktober

- drop in i mån av tid på vackra ting

Du har väl inte missat våra ljuvliga tatuerar-kollegor hos oss på Vackra Ting, vill du läsa mer om just Vackra Ting så kliv in här


september 

- kurs för ke och tatuerarmässa för vackra ting!

Under september blir det nya tag och vi fyller vår kunskapsbank med fördjupande kunskaper inom färg och form, alltid lika roligt. Förberedelserna inför UMEÅ FASHION WEEK kommer också att ta form i denna månad, mer information följer.

Ni finner även våra konstnärskollegor, våra tatuerare Anna Matti Oskar och Annica på Tatueringsmässan som går av stapeln 23- 24 september, mer information om tatueringsmässan finner ni på Facebook.


augusti

 Välkommen JOJJEN! - JOHANNA NORMAN

Välkommen Jojjen! Vår glada, balanserade och kärleksfulla kreatör! Kvinnan som tycker om att skapa, en självklarhet i yrket men även hemmavid. Genom åren har det både blivit kläder och utsmyckningar både till kropp och själ. Jojjen är nog KE´s kanske mest ödmjuka och minst högljudda familjemedlem men skarp och skärpt i både vilja och till orda. Äventyrslysten som har besökt många platser på vår jord men som uppskattar lika mycket lugnet i Norrlands inre vrår. Jojjen ( som vi känner henne ) är trygg, jordnära och stabil som sablar och kommer bli en fantastisk byggsten till vår KE-familj. Hon är så hjärtligt välkommen!

Jojjen är på plats from 15 augusti och går självklart att boka online, vill du höra hennes ljuva stämma då slår du oss en pling, tjingeling! 


 

efterlysning - chokladjenny söker återförsäljare

Kära kunder, som ni och era smaklökar vet så samarbetar vi hjärtligt med Chokladjenny (kolla in här) och nu slår vi på vår stora trumma, hon behöver nämligen fler återförsäljare utanför Västerbotten. Alltså, känner du någon som skulle passa att saluföra hennes produkter så be dem kontakta henne via länken ovan.

Kort om Chokladjenny,

Jenny har sedan barnsben älskat choklad och idag driver hon en alldeles egen chokladfabrik i Umeå. Varje gång jag träffar Jenny så får jag helt otroliga berättelser berättade för mig, om hennes resor till plantagen där hon gör ett riktigt hästjobb för att få allt att tillverkas under schyssta förhållanden. Det är inte bara själva odlingen, bönorna och tillvägagångsättet från böna till choklad som skall vara bra utan även människorna som jobbar på plantagen, ja hela kedjan som ska ha bra villkor. Och sedan var det, det här med choklad, vad är egentligen riktig choklad? Det är precis allt vad Jenny står för. Jenny är få tillverkare i världen(!) som producerar sådan förträfflig " ren och schysst"  choklad men som litet bolag behövs ibland mer "muskler" för att tampas med de stora jättarna och då menar jag inte bara andra konkurrenter som köper upp "fulchoklad med bl.a barnarbeta m.m) utan även regeringar i länder där hon ser till att människor får jobb, där hotas arbeten av bla skövla plantagen för att ge plats för oljan.

Med detta vill jag, från ett småföretagarhjärta till andra hjärtan få er att bara tänka efter, om det är någon ni vet av, kanske rent av er själva som vill göra världen godare och bättre - med choklad. Jag är väldigt stolt över att ha en chokladfabrik i Umeå som förändrar världen med choklad, den fabriken vill jag gärna behålla.

/ Annica Elmberg

 

Ett axplock av 2015,


Umeå Fashion week 2015

Åh du härliga höst! Vad vore denna årstid utan mode, inspiration och konstnärsskap gällande att visa att Umeå än en gång levererar högklassig kvalité på modefronten. Vi är mycket tacksamma för detta samarbete och ser redan nu framemot 2016 års upplaga av Umeå Fashion Week.

"Genom initiativet Umeå Fashion Week presenterar Tiger of Sweden Umeå, Gloss Academy, KällbergElmberg och Invito en förening av kompetenser i syfte att bidra till och inspirera Umeås näringsliv. En fantastiskt kväll skapades med över 200 glada gäster och en rakt igenom högklassig presentation av standard o kvalité."

Film/Edit: Anton Gun följ gärna Anton på @antongun <3


18 september - vernissage

Vår egen Sofia har stylat höstens fotoutställning med namnet "Vännfors". Det utlovas hästar, svart-vita landskap och lokal förankring. Fotat har fantastiska Aron Mattson gjort. 

Tack till Norrlandsoperan för lånet av klänningar och BI´s blommor för underbara blommor!

Välkomna på Vernissage Fredag den 18 september kl 16, då det bjuds på dricka och tilltugg från Salteriet i Obbola. Och konstnärerna finns såklart på plats! 

 


26 - 31 oktober - anna sandberg gästar vackra ting

Härliga Anna Sandberg från Stockholm Classis Tattoo kommer och gästjobbar med Matti och Oskar.

För tidsbokning vänligen maila annasandbergtattoo@gmail.com.

För att se mer av Anna Sandbergs galleri, kolla in här,


 ke-familjen växer!

Dagens kärnfamilj består av flertalet mammor och pappor, starka systerskap och trygga bröder. Vi gör ju som bekant " vad vi vill - umeå " och därför vill vi nu introducera våra nya familjemedlemmar till konstnärskollektivet. Varmt välkomna Matti Sedholm och Oskar Ekenbro som står för det nya begreppet Vackra Ting på KE. I och med detta har vi uppdaterat hemsidan med en ny flik - Vackra Ting där du kan läsa allt du behöver veta om våra nya konstnärer samt att vi skapat en ny Instagram under namnet #vackra.ting som du kan följa. Vi följer hjärtat, följ ditt.

#kallbergelmberg #vackrating #senjuhorimatsu #horiyama #mattisedholm #oskarekenbro

  Årets frisör på Umeå handelsgala

Tack! Tack!

Tack alla fina kunder som nominerat oss för andra året i rad, tack fina fina KE-familj, nära å kära, släkt och vänner, kunder, ja alla ni som gör att vi dagligen boostas med kreativitet och inspiration för att vi i vår tur kan inspirera andra till att göra världen mer hållbar, vi tycker att detta pris är ett gott kvitto på att vi ska fortsätta vara dem vi precis är.

Vi gör vad vi vill Umeå!
 

Kolla in här för att höra jublet från Publiken när vi fick höra att vi vunnit kategorin.

 

årets frisör KällbergElmberg

KÄLLBERGELMBERG

Innovativt, nytänkande och hög servicenivå som gör att kunderna trivs och kommer tillbaka. Vi tror att företaget har möjligheter till goda vinstmarginaler framöver om de fortsätter att utveckla sin kreativa och ekologiska inriktning.


Anmäl er till vår sms-tjänst för KE´s aktiviteter.

 Håll er uppdaterade här eller smsa in SKE till nr 71515 så får du en smsbekräftelse på att du är inlagd i vår telefonlista. Fiffigt värre!